adidas Futurecraft Biofabric

adidas a lansat, la conferinţa Biofabricate din New York, primul pantof sport din lume creat din fibre Biosteel, o replică a mătasei naturale.

Prototipul pantofului adidas Futurecraft Biofabric este caracterizat de un ţesut superior confecţionat 100% din fibre Biosteel, un material de înaltă calitate produs natural şi complet biodegradabil, dezvoltat de compania germană AMSilk.

Materialul oferă o combinaţie unică de proprietăţi esenţiale performanţei prin faptul că are o greutate mai mică cu 15% decât fibrele clasice sintetice şi este cel mai rezistent material natural disponibil.

În plus, fibrele Biosteel oferă mai multă susţinere fiind 100% biodegradabile create în totalitate printr-un proces natural.

Pantoful a fost lansat la renumita conferinţă Biofabricate din New York, odată cu parteneriatul dintre adidas şi AMSilk. Cei doi parteneri vor explora utilizarea fibrelor Biosteel pe scară mai mare, pentru fabricarea produselor de performanţă.

CITEȘTE ȘI: A apărut numărul 4 al revistei RUNNING MAG

„În anul inovaţiilor adidas, anunţul parteneriatului nostru cu AMSilk şi lansarea pantofului sport Futurecraft Biofabric, este un pas înainte al angajamentului nostru de a redefini industria sportivă.

Acest concept reprezintă o inovaţie premium. Folosind în produsele noastre fibrele Biosteel® am atins un nivel fără egal al sustenabilităţii. Prin acest pas seminificativ pe teritoriul inovării bionice depăşim limitele sustenabilitaţii şi ale procesului de reciclare.” – James Carnes, Vicepreședinte Strategie și Creație adidas

CITEȘTE ȘI: Am testat WaterRUN

„Pantofii sport pe care i-am dezvoltat împreună cu adidas sunt primele produse din întreaga lume din material de calitate, fabricat din biopolimeri de mătase, asemănător cu cel natural. Prin această dezvoltare vom seta noi standarde în ceea ce priveşte funcţionalitatea materialelor textile regenerabile.” – Jens Klein, CEOAMSilk 

Lansarea pantofului adidas Futurecraft Biofabric vine într-un an în care adidas a lansat o serie de produse ce au depăşit limitele inovării în domeniul pantofilor sport.

Aici sunt incluse modelele Futurecraft Tailored Fibre, la care au fost folosite tehnici revoluţionare de manufactură pentru a permite crearea design-ului unic, Futurecraft M.F.G, primul produs creat în fabrica revoluţionară adidas SPEEDFACTORY.

Dezvoltarea acestui produs revoluţionar vine în urma angajamentului făcut de adidas pentru sustenabilitate, după ce prin parteneriatul cu Parley for the Oceans s-a ajuns la crearea primei producţii în masă de pantofi fabricaţi din Parley Ocean Plastic şi anume, modelul UltraBOOST Uncaged Parley.

CITEȘTE ȘI: „Elvis” a câștigat maratonul GEICO Rock ’n’ Roll din Las Vegas

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ECHIPAMENT:
Premieră de la Nike: noii pantofi LunarEpic Flyknit Shield
Jun Takahashi, filozofia Gyakusou și un echipament de alergare în tendințe pentru toamna/iarna 2016/17
adidas lansează pachetul reflectorizant pentru 3 modele de pantofi de alergare
adidas lansează UltraBOOST Uncaged Parley, pantoful de alergare produs din 11 sticle de plastic
Garmin a lansat vivofit jr., brăţara de monitorizare a activităţii copiilor
6 recomandări de la Lidl ca să ții totul sub control
adidas lansează primul produs creat în fabrica SPEEDFACTORY
[VIDEO] adidas lansează ediția specială „odds” cu doi pantofi de alergare de același fel. Ciudat, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

twenty − two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.