Futurecraft Tailored Fibre

adidas a prezentat un nou capitol al seriilor inovatoare Futurecraft prin dezvăluirea Futurecraft Tailored Fibre, o tehnică revoluționară de producție care va permite crearea unor modele unice de încălțăminte. Acestea vor putea fi modificate astfel încât să răspundă nevoilor individuale ale atleților.

Tehnologia prototip este o confirmare a angajamentului pe care adidas l-a luat de a înlesni perfecționarea atleților. Aparatul folosit transformă total aspectul pantofului și senzațiile pe care acesta le oferă grație fibrelor care îl alcătuiesc.

Procesul automatizat Futurecraft Tailored Fibre permite utilizarea unei game extinse de materiale. Utilizarea unor sortimente de fibre sintetice și naturale permite adjustarea detaliilor fine, astfel încât designul pantofului și senzațiile pe care le oferă în timpul purtării să fie unice. Prin urmare, croirea zonelor funcționale specifice implică un proces simplu de producție.

Sistemul de ultimă generație, folosit în proces, poate fi reprogramat rapid pentru a permite schimbări în timp real care să răspundă nevoilor atleților. Este, de asemenea, incredibil de eficient, căci o mare parte din deșeurile provenite din procesul de producție a pantofilor este eradicată.

VEZI VIDEO: Piloții Red Bull Racing aleargă și pilotează cu Puma

Futurecraft Tailored Fibre

Alexander Taylor, Open Source Industrial Designer, a declarat: “Dezvoltarea tehnicii Futurecraft Tailored Fibre reprezintă un pas important al adidas în conceperea seriilor Futurecraft și denotă abilitatea de a crea un pantof care se mulează perfect pe nevoile unice ale fiecărui atlet în parte.”

“Experimentăm de mult arta împletitului, dar era foarte important să îmbunătățim această știință și să inovăm cu alte tehnologii din familia textilelor. Doar după ce am descoperit tehnica înlocuirii fibrei, foarte întâlnită în industriile auto și spațială, am reușit să dezvoltăm acest concept inovator.”

Futurecraft Tailored Fibre

Ben Herath, VP Design, a declarat: “Futurecraft Tailored Fibre este un proiect revoluționar captivant. În ciuda faptului că suntem încă la etapa de prototip, prevedem deja nenumărate posibilitățile unice șpe care această tehnică de producție ni le va oferi nouă și, mai ales, clienților.

“Prin seriile Futurecraft, adidas își propune să seteze în continuare standardul când vine vorba de a combina dexteritatea conceperii unui pantof cu cele mai avansate tehnologii. Tailored Fibre reprezintă încă un pas în această călătorie.”

Futurecraft Tailored Fibre este o continuare firească a primului proiect Futurecraft demarat de adidas în octombrie 2015, când a prezentat Futurecraft 3D, un pantof de alergare inedit cu talpă printată 3D, care se ajustează perfect nevoii de amortizare a fiecărui picior în parte.

CITEȘTE ȘI: Preda Publishing lansează cartea Născuți eroi

Futurecraft Tailored Fibre_3

Futurecraft Tailored Fibre_4

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ȘTIRI:
Nou de la Garmin: fēnix 3 Sapphire HR
Aceasta este colecția toamnă/ iarnă 2016 adidas terrex
La Yellow.Menu poți comanda zilnic un preparat conform recomandărilor nutriționistului din programul LET’S GO YOU
Pentru noua generație de alergători: Asics fuzeX
Jenna Prandini și Jamie Granger prezintă noua colecție de la Puma
adidas lansează PureBOOST X, un pantof de alergare destinat femeilor
O viața mai sănătoasă în 8 săptămâni? Da, prin programul LET’S GO YOU de la World Class România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.