Red Bull Outrun the Lift

Red Bull Outrun the Lift a ajuns sâmbătă, 10 octombrie, la cea de-a patra ediție. 198 de alergători montani, împărțiți în grupe de câte 10, s-au luat la întrecere cu motoarele neobosite ale telescaunului din Masivul Parâng.

Mai mult decât în oricare altă ediție, 8 dintre concurenți au fost mai rapizi decât telescaunul din Parâng, îmblânzindu-i ascensiunea de 25 de minute, de la cota 1.070m la 1.685m.

Viorel Pălici, Gyorgy Szabolcs, Ionuț Zincă, Peter Herman, George Colțea, Constantin Surdu, George Jinga și Ionatan Bânzaru ne-au demonstrat că antrenamentele individuale din acest an, dificil din punct de vedere sportiv, au dat rezultate în marea înfruntare dintre Alergător și Telescaun.

Viorel Pălici a câștigat en fanfare Red Bull Outrun the Lift 2020, învingând cu aproape 4 minute timpul telescaunului. Pălici a oprit cronometrul la 21 de minute și 22 de secunde. La 23 de secunde în spatele lui a venit Gyorgy Szabolcs, iar Ionuț Zincă a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, cu un timp de 22 minute și 41 de secunde. Concurenții de pe locurile 4-8 au sosit într-un interval de doar 1 minut (22.55-23.55).

Și la ediția din 2019, Viorel Pălici și Gyorgy Szabolcs și-au adjudecat primele două poziții pe podiumul competiției, alături de Gabriel Bularda.

„Pentru mine reprezintă o onoare participarea în cadrul acestei competiții. Am venit să-mi mențin și să-mi apăr podiumul câștigat la ediția din 2019. Am fost sigur pe mine și asta cred că a făcut diferența”, a declarat  Viorel Pălici.

Ingrid Mutter a fost la doar 29 secunde distanță de a deveni prima alergătoare care reușește să bată telescaunul. Ea a ajuns la finiș în 25 de minute și 29 de secunde. Loredana Sabău a fost a doua, cu un timp de 31 de minute și 42 de secunde, iar pe locul trei s-a clasat Andra Anghel, cu un binemeritat timp de 32 de minute și 5 secunde. Ștefania Buzincu a ocupat poziția a patra, cu 33 de minute și 16 secunde, iar a cincea cea mai rapidă alergătoare a fost Mara Voicu, cu un timp de 33 de minute și 32 de secunde.

 „Cea mai dificilă parte mi s-a părut prima secțiune a traseului pentru că a trebui să trag de mine mai tare anul acesta, plecând din eșalonul trei. A trebui să termin lupta cu cei de pe traseu ca apoi să încep bătălia cu telescaunul. Am reușit să-mi dobor cel mai bun timp al meu, ceea ce mă motivează foarte mult”, a povestit Mutter Ingrid.

Efortul tuturor sportivilor a fost unul supraomenesc. Supraomenesc a fost de-a lungul anilor și cel care a lansat provocarea Red Bull Outrun the Lift, Toma Coconea- dublu vicecampion al celei mai dificile competiții de aventură montană din lume, Red Bull X-Alps.

La finalul competiției, Toma a declarat că:  „S-a văzut în acest an faptul că sportivii sunt din ce în ce mai determinați în a lupta contra telescaunului. Vedem un interes din ce în ce mai mare pentru această competiție și asta mă bucură foarte mult”.

Clasament Masculin Red Bull Outrun the Lift:

  • Locul I: Viorel Pălici | 00:21:22
  • Locul II: Gyorgy Szabolcs-Istvan | 00:21:45
  • Locul III: Ionuț Zincă | 00:22:41

Clasament Feminin Red Bull Outrun the Lift:

  • Locul I: Ingrid Mutter | 00:25:29
  • Locul II: Loredana Sabău | 00:31:42
  • Locul III: Andra Anghel | 00:32:05

Cea de-a patra ediție a competiției Red Bull Outrun the Lift a strâns la linia de start unii dintre cei mai buni alergători montani din circuitul național, rezultatele complete pot fi găsite aici.

Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

one × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.