Red Bull Outrun the Lift a ajuns sâmbătă, 9 octombrie, la cea de-a cincea ediție.

Peste 100 de alergători montani au înfruntat condiții meteo dure, 3 grade Celsius și prima ninsoare din acest an, și s-au provocat la o întrecere contracronometru cu puterea telescaunului din Masivul Parâng.

Pe traseul de 2,5 km, cu o diferență de nivel de 615m, 8 dintre concurenți au fost mai rapizi decât telescaunul din Parâng, reușind performanța de a ajunge la linia de finiș înainte de 24 de minute și 13 secunde, de la cota 1.070m la 1.685m.

Gyorgy Szabolcs, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Constantin Surdu, George Jinga, George Colțea, Petruț Continghiu și Ionatan Bânzaru ne-au demonstrat că antrenamentele din acest an au dat rezultate în marea înfruntare, fiecare reușind să învingă telescaunul.

Gyorgy Szabolcs a câștigat Red Bull Outrun the Lift 2021, învingând cu aproape 3 minute timpul telescaunului. Andrei Preda a oprit cronometrul la 22 de minute și 23 de secunde, clasându-se pe poziția a doua. La 17 de secunde în spatele lui a venit Leonard Mitrică, iar Constantin Surdu a ajuns la finiș, cu un timp de 22 minute și 50 de secunde.

Cu 5 participări la Red Bull Outrun the Lift, 3 clasări pe locul 1 și învingând de fiecare dată telescaunul din Parâng, Gyorgy Szabolcs este campionul absolut al competiției.

Am participat la toate cele 5 ediții Red Bull Outrun the Lift și am reușit performanța de a învinge telescaunul de fiecare dată. Anul acesta a fost mai complicat din cauza vântului rece, însă am reușit să-mi mențin ritmul până la final”, spune Szabolcs Gyorgy.

Ingrid Mutter a fost la doar 37 secunde distanță de a deveni prima alergătoare care reușește să bată telescaunul. Ea a ajuns la finiș în 24 de minute și 50 de secunde, câștigând competiția de cinci ori consecutiv.

„Competiția a fost mult mai strânsă în acest an, am fost la limită în a întrece telescaunul. În fiecare an sunt motivată să bat telescaunul și să devin prima femeie care obține această performanță”, a declarat Ingrid Mutter.

Denisa Dragomir a fost a doua, cu un timp de 25 de minute și 20 de secunde, stabilind încă de la prima participare al doilea timp la feminin din istoria competiției. Pe locul trei s-a clasat Ștefania Buzincu, cu 30 de minute și 52 secunde.

Pot spune că traseul m-a luat puțin prin surprindere, acum, la prima mea participare. Prima parte este foarte abruptă, însă competiția este una extraordinară”, a declarat Denisa Dragomir, lidera Campionatului Mondial de Alergare montană (skyrunning).

Efortul tuturor sportivilor a fost unul intens, poate supraomenesc. Un supraom a fost de-a lungul anilor și cel care a lansat provocarea Red Bull Outrun the Lift, Toma Coconea- dublu vicecampion al celei mai dificile competiții de aventură montană din lume, Red Bull X-Alps.

Clasament Masculin Red Bull Outrun the Lift:

  • Locul I: Szabolcs Gyorgy |21 de minute și 30 de secunde
  • Locul II: Andrei Preda |22 de minute și 23 de secunde
  • Locul III: Leonard Mitrică | 22 de minute și 40 de secunde

Clasament Feminin Red Bull Outrun the Lift:

  • Locul I: Ingrid Mutter | 24 de minute și 50 de secunde
  • Locul II: Denisa Dragomir | 25 de minute și 20 de secunde
  • Locul III: Ștefania Buzincu | 30 de minute și 52 de secunde

Cea de-a cincea ediție a competiției Red Bull Outrun the Lift a strâns la linia de start unii dintre cei mai buni alergători montani din circuitul național, rezultatele complete pot fi găsite aici.

Foto: Attila Szabo / Red Bull Content Pool

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.