7 motive pentru care este foarte tare sa alergi

Foarte mulți alergători îți vor spune “cât de tare e să alergi”. Eu sunt unul dintre ei. Ar trebui însă să mă explic de ce ți-aș spune vreodată așa ceva.

În primul rând, este tare să alergi pentru că este sănătos pentru tot corpul tău. Începând cu cei mai mici mușchi ai picioarelor și terminând cu cel mai mare mușchi din corpul tău, creierul, pentru toate este bine să alergi. Cred că și mușchii tăi zic asta – “ia uite, a ieșit omul la mișcare, este mă!!!”. Atât de tare e. Mai departe însă, avem și alte șase motive pentru care ar fi tare să alergi dacă ai ceva timp liber:

Este gratis 

Da, dragul meu, draga mea, pe lângă faptul că faci sport, să ieși din casă să alergi o oră este complet gratuit. Acum, știu că poți să conduci mașina până la parc și o să-mi scoți ochii cu “costul combustibilului”, dar nu funcționează chiar așa. Sau o să-mi spui de echipamentul de alergare când tu oricum îți cumperi o grămadă de haine. Alergarea propriu-zisă este gratis și are multe beneficii pe care evident, le primești gratuit.

Poți să alergi oriunde

Pe bune, poți să te echipezi și să ieși din casă sau din bloc, dai drumul la aplicația ta de alergare pe care o folosești de obicei și alergi unde vezi cu ochii. Poți să fii în vacanță și să pornești de pe plajă, de la cabană sau de la hotel. Alergarea este gratuită și chiar o poți face oriunde.

Alergarea e doar a ta 

Nu vrei să petreci și tu niște timp doar tu cu tine făcând ceva interesant? Aleargă. Este cel mai bun mod să-ți limpezești mintea, să-ți aranjezi gândurile, să ieși la aer curat, să te bucuri de peisaje, de oameni, de viață, să asculți și tu noul album al formației tale preferate doar tu cu tine, să evadezi. Aleargă, nu poate să se bage nimeni peste chestia asta a ta, cu tine.

Și Superman aleargă 

Și Batman. Și Spiderman. Chiar și Hulk sau Thor. Toți supereroii copilăriei tale aleargă la un moment dat și îți garantez că te vei simți precum unul dintre ei dacă alergi. Dacă pornești de la zero și ajungi să alergi un maraton apoi să scoți timpi buni vei deveni o legendă printre prieteni. Cu fiecare postare a timpilor și antrenamentelor, oamenii tăi te vor iubi din ce în ce mai mult. Și te vor admira. Iar tu, după fiecare Personal Best bătut te vei simți mai superom ca niciodată. Alergarea te face supererou mai repede ca orice altceva. Măcar doar în mintea ta și tot te face.

Alergarea îți permite să te auto-analizezi 

Niciun alt sport nu poate fi monitorizat mai complex, mai rapid și mai bine decât alergarea. Aplicațiile dedicate împreună cu GPS-ul telefonului și senzorul pentru inimă îți vor crea o arhivă fantastică a performanțelor tale. Și totul este automat. Tu trebuie doar să… alergi.

Mai ieși și tu în lume

Și mai cunoști niște oameni. Deși alergarea solitară te poate ajuta mult după cum spuneam mai sus, la competiții sau antrenamente organizate vei cunoaște oameni care au aceeași pasiune cu tine și asta înseamnă deja niște pași importanți făcuți pe drumul spre o nouă prietenie. Asta e cel mai important, nu, într-o prietenie? Să ai subiecte comune de discuție dar poate și ocupații. Iar alergarea este cel mai bun lucru care se poate întâmpla într-o socializare.

Citește și: The Flash – cel mai rapid meta-om din lume

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.