Sportivi Special Olympics

60 de persoane cu dizabilități intelectuale, sportivi Special Olympics, vor lua startul la Maratonul București, sâmbătă, pe 13 octombrie.

Sportivii provin de la asociații pentru persoane cu dizabilități intelectuale și școli speciale din București, unii dintre ei fiind la a treia participare consecutivă.

Cei mai mulți s-au înscris la cursa populară, ce se va desfășura sâmbătă, de la ora 10:00, și vor fi urmați de sportivii cu dizabilități intelectuale înscriși la cursa adolescenților care vor alerga de la ora 11.30 și de cei care participă la cursa copiilor, de la ora 13.00.

Ei vor fi însoțiți de părinți, frați, antrenori, voluntari și vor alerga pentru a face cunoscută cauza sportivilor cu dizabilități intelectuale care vor reprezenta România anul viitor la Jocurile Mondiale Special Olympics, la Abu Dhabi.

„Mișcarea Special Olympics funcționează pe principiul bulgărelui de zăpadă. Dacă anul trecut am avut 30 de sportivi cu dizabilități intelectuale înscriși la Maratonul București, anul acesta aleargă 60 de sportivi, dar și un număr considerabil mai mare de părinți. Aceștia din urmă au fost inspirați de proprii copii să iasă din casă, să facă sport alături de ei, luând locul antrenorilor pe pista de alergare. Nu în ultimul rând, între membrii #TeamSpecialOlympics avem sportivi Special Olympics care au și dizabilități fizice pe lângă cea intelectuală, dar care și-au dorit foarte mult să participe la acest eveniment de masă și să fie aplaudați alături de ceilalți alergători”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv la Special Olympics.

Ziua de 14 octombrie este rezervată susținătorilor sportivilor cu dizabilități intelectuale care vor îmbrăca tricoul roșu al #TeamSpecialOlympics și care vor concura în cursele de 10km, ștafetă, semi-maraton și maraton.

Din echipa de alergători Special Olympics fac parte angajați ai companiei Electrica, membri ai Hervis Running Club, dar și 15 reprezentanți ai Special Olympics International din Coasta de Fildeș, China, Zimbabwe, Singapore, Liban, Egipt, Irlanda, Polonia, Venezuela, prezenți în România în cadrul programului „International Young Athlets Workshop”.

De asemenea, alți 20 de participanți în programul Erasmus+, găzduiți de Special Olympics România în perioada 11 – 17 octombrie pentru seminarul „Sport4AllBegins” se vor alătura lotului de alergători speciali.

Această activitate face parte din proiectul „Energie prin Sport pentru Campionii cu Dizabilități Intelectuale ” finanțat de Electrica SA.

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului.

Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți.

Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003,

Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 28.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Citește și: Sponsorii, performanța, atletismul și alergarea

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.