6 curse de alergare la sub 0 grade Celsius...

… de fapt, la mult sub 0 grade Celsius. Gândește-te cum ar fi să alergi un maraton sau ultramaraton la -40 grade Celsius? Hmmm…

Pentru un alergător amator, recomandarea este ca, atunci când temperaturile sunt de sub -10 grade Celsius, să-și continue alergarea în sală. Însă pentru cei care vor să-și testeze limitele, am căutat cele mai solicitante curse de iarnă. Pe listă este desigur și Ultra 6633, cursă dominată de Tibi Ușeriu în ultimii ani.

NORTH POLE MARATHON

Este cursa care se desfășoară la Polul Nord, iar temperaturile variază între -25 și -40 de grade Celsius, dar când bate vântul ai senzația că sunt -60 de grade Celsius. Este o cursă care se desfășoară exclusiv pe gheață, organizatorii fiind nevoiți să aleagă un traseu care să ocoloească zonele cu crevase. Un alt pericol, dacă cel cu temperaturile scăzute nu te-a făcut să te răzgândești, sunt urșii polari. În 2020 cursa este programată pe 13 aprilie. Atenție, sunt doar 28 de locuri, iar taxa de înscriere este de 16.900 de euro.

ANTARCTIC ICE MARATHON

Se desfășoară la câteva sute de kilometri de Polul Sud, iar temperaturile scad rapid sub -20 de grade Celsius. Anul acesta cursa este programată pe  13 decembrie 2020, iar pentru a participa trebuie să scoți din buzunar aproape 18.000 de dolari.

6633 ARCTIC ULTRA

În România este probabil cel mai cunoscut ultra maraton extrem după succesele înregistrate de Tibi Ușeriu și numeroșii participanți din România, printre care Andrei Roșu și Vlad Tănase care au terminat pe locul 3 la prima participare.

Cursa se desfășoară în zona Eagle Plains, Yukon, Canada, la temperaturi medii de -40 de grade Celsius. S-a ajuns însă și la -52 de grade Celsius, la ediția din 2008, iar atunci când bate vântul ai senzația că sunt aproape -80 de grade Celsius. Poți alege între două distanțe: 120 sau 350 de mile, iar locurile sunt limitate la 30 de participanți. Startul în ediția din 2020 se va da pe 77 februarie, iar taxa de înscriere este între 2.500 și 2.900 de lire.

SIBERIAN ICE MARATHON

Temperatura minimă înregistrată aici a fost de -32 de grade Celsius. Poți alege între semimaraton și maraton, iar numărul de participanți este de aproximativ 900. Pentru localnicii din Omsk, există și curse de 3,5 km (pentru familie) și o cursă de 7 km (fun run). În ultimi patru ani câștigătorii, atât la masculin, cât și la feminin, au fost din Rusia. Această cursă este programată, de obicei, în prima săptămână a lunii ianuarie. Deci dacă te tentează poți să participi pe 7 ianuarie 2021.

BAIKAL ICE MARATHON

Vestea bună este că mai sunt locuri pentru ediția din 1 martie 2020, iar ideea de a alerga distanța unui maraton pe cel mai adânc lac din lume nu sună rău deloc. În plus, conform obiceiului, înaintea startului, ești obligat să bei un shot de vodcă. Taxa de înscriere este de 565 de euro, dar ai inclusă cazarea pentru două nopți și demipensiune.

Grosimea stratului de gheață pe care alergi este de 1,5 metri, iar recordul pe distanța de maraton este de 02:55,51s

THE LAST DESERT

Este o cursă de 250 de kilometri care se desfășoară în Antarctica pe parcursul a șapte etape și este cu siguranță cea mai dură din seria 4 Deserts. Următoarea ediție este programată pe 21 noiembrie 2020, dar nu poți să iei startul aici decât dacă ai terminat cel puțin alte două competiții din serie (Gobi March, Atacama Crossing sau Sahara Race).

La ediție de anul trecut au fost la start și românii Iulian Rotariu și Andrei Gligor. Antarctica este cel mai mare deșert din lume, iar traseul din Peninsula Antarctica este unul fabulos.

Andrei Gligor - The Last Desert

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

1 × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.