2X2 Race

Cel puțin acesta este obiectivul organizatorilor cursei de alergare montană 2×2 Race, programată pe 20 august, singurul ultra-sky maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din țară, Vf. Negoiu (2.535 m) și Vf. Moldoveanu (2.544 m).

Este de departe cel mai spectaculos și solicitant eveniment din calendarul competițional intern și concurează ca dificultate cu alte competiții de prestigiu din afara țării.

Încă de la prima ediție a stârnit interesul UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), cea mai importantă competiție de profil din lume – Chamonix-Mont Blanc, care consideră 2X2 Race cursă de calificare pentru acest ultra-maraton montan.

2X2 Race, cea mai dificilă cursă de alergare montană din România

Dificultatea este dată de altitudinea la care se aleargă, distanță, diferențele de nivel și de teren.

2X2 Race se desfășoară integral la peste 2.000 m, ceea ce o face unică în Europa și una dintre puținele din lume care înregistrează aceste valori.

Cea mai joasă altitudine la care se aleargă este Bâlea Lac, la o altitudine de 2.039 m.

Spre deosebire de un maraton obișnuit, un ultra-sky maraton depășește de regulă distanța celor 42 de km, variînd între 45 – 47 de km.

Cea mai importantă caracteristică a unei astfel de competiții este diferența de nivel care se măsoară cu ajutorul unor dispozitive GPS precis calibrate, menite să înregistreze în altitudine toate urcările și coborârile de pe traseu.

În cazul 2×2 Race, diferența pozitivă de nivel – singura care se ia în calcul – este de 4.200 – 4.500 de m.

La 2×2 Race se aleargă doar în gol alpin și în proporție de 80% pe stânci cu grad înalt de dificultate.

CITEȘTE ȘI: Cum să te antrenezi eficient pentru a alerga 10 km de trail

2X2 Race

Încă 3 zile pentru înscrieri

La ediția din acest an, a cincea a evenimentului, și-au anunțat deja participarea 468 de concurenți la cele două categorii de concurs: cursa lungă, 2X2 de peste 40 de km și la cea scurtă, X2, de aproximativ 20 de km.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toți participanții, anul acesta organizatorii au impus o limită de 500 de locuri.

În acest moment mai sunt disponibile 32 (8 la 2X2 și 24 la X2). Termenul limită până la care se mai pot face înscrieri este duminică, 24 iulie, ora 24:00.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
S-au deschis înscrierile pentru Maratonul Olteniei 2016
Pregătirea serioasă face kilometrii să zboare
Asociația Skyrunning România „aleargă” și în online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.