sucuri energizante pentru alergare

Am vorbit deja despre importanța hidratării atât înainte, cât și în timpul și după exercițiul fizic. Încearcă și tu rețetele noastre de sucuri energizante. 

Pentru a diversifica sursele de hidratare, iată 3 rețete de sucuri energizante naturale, simplu de realizat acasă, de consumat înainte, în timpul și după alergare.

3 sucuri energizante pentru alergare

Suc de morcovi, portocale și mere verzi

Acest suc este o sursă optimă de vitamine și fibre, fiind indicat a se consuma înainte de alergare. Merele conțin pectină, un tip de fibre solubile care contribuie și la scăderea nivelului colesterolului în sânge. Această combinație este o alegere potrivită și pentru atleții vegetarieni, vitamina C din portocale ajutând organismul sa absoarbă fierul, care lipsește adesea celor care nu consumă carne.

Morcovii sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți – beta-caroten.

Sucul este de asemenea o sursă excelentă de vitamina C, B1 și B6, acid folic și potasiu, oferind și un nivel satisfăcător de calciu.

Pentru un pahar de 250 ml de suc se folosesc 2 morcovi (aproximativ 200g), 1 portocală și un măr verde.

Calorii – 160; Grăsimi – 0,8g; Carbohidrați – 38g; Fier – 0,8mg; Calciu – 110mg

Suc de mere și mure

Este o combinație clasică, un suc ce este recomandat a fi consumat în timpul alergării. Murele sunt bogate în vitamina C și E, iar sucul rezultat din combinația cu merele este o sursă importantă de vitamina C, E și B6, magneziu, cupru și fosfor, precum și de calciu, atât de important pentru sistemul osos al unui atlet.

Pentru două porții de 600 ml este nevoie de 3 mere (un sortiment mai dulce, cum ar fi Golden de exemplu pentru a compensa gustul puțin acrișor al murelor), 150g de mure și 300ml de apă plată.

Calorii – 179; Grăsimi – 0,6g; Carbohidrați – 43g; Fier – 1,3mg; Calciu – 74mg

Suc de struguri și kiwi

Kiwi este o sursă excelentă de vitamina C. Acest suc este alegerea perfectă după antrenament și alergare, vitamina C protejând împotriva durerilor musculare și facilitând absorbția de oxigen.

Sucul obținut este o sursă de vitamina C, B1 și B6, cupru, potasiu, magneziu și fosfor, furnizând de asemenea o cantitate suficientă de calciu.

Pentru un pahar de 300ml de suc se storc și se amestecă 2 kiwi și 300g de struguri verzi fără sâmburi.

Calorii – 240; Grăsimi – 0,9g; Carbohidrați – 59g; Fier – 1,4mg; Calciu – 69mg

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

20 − ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.