Maratonul International Brasov

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță un număr record de 3.500 de pasionați de mișcare înscriși la startul celei de-a patra ediții, cu peste 800 de concurenți mai mult decât la competiția din 2017.

Maratonul panoramic al României atrage, prin statutul de membru acreditat AIMS, prin organizare și calitatea traseului, peste 100 de sportivi străini, din 31 de țări.

“A patra ediție ne aduce un număr record de participanți, iar validarea calității competiției vine și din afluxul de sportivi străini aliniați la start. Argentina, China, Noua Zeelandă sau Nigeria sunt doar câteva dintre țările din care vin participanții înscriși la startul maratonului panoramic al României. Aducem sportivi din întreaga lume la Brașov, în cadrul unui eveniment care generează emulație în lumea sportului, care atrage tot mai mulți tineri la start, dar și susține importante cauze umanitare.” – Bogdan Antohe, Vicepreședinte, Smart Atletic

Competiția din inima Transilvaniei, cu start și finiș în Piața Sfatului, alergare pe cele mai importante străzi din Brașov și traseu ce ajunge până în Poiana Brașov, strânge participanți din țări precum Albania, Algeria, Argentina, Bulgaria, China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Maurițius, Moldova, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Pakistan, Polonia, Rusia, Singapore, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia și Ungaria.

“De la an la an, acest eveniment reprezintă mai mult decât o competiție sportivă. Maratonul Internațional Brașov înseamnă calitate, recunoaștere, depășirea limitelor și susținere pentru cei aflați în dificultate. Ca în fiecare an, Fundația Telekom Romania susține componenta socială a acestei competiții. Editia 2018 este una de amploare, avand un numar record de participanți, atat din tara, cat si din strainatate.” – Ionela Păunică, Senior Coordonator PR, Telekom Romania și Director Executiv, Fundația Telekom Romania

Prin intermediul Fundației Telekom Romania, o parte din taxele inregistrate la eveniment vor fi directionate catre brasoveanul Robert Cadar, alergător și fotograf diagnosticat cu o formă rară de cancer, precum si donatiile colectate prin intermediul platformei Galantom.

”Telekom Sport nu este doar o televiziune care transmite sport, este una care încurajează activ stilul de viață sănătos și se implică în multe activări ce susțin acest demers. Chiar de la înființare, nu ne-am limitat doar la a oferi telespectatorilor noștri cele mai bune și mai variate competiții sportive, am fost alături de multe inițiative care încurajează sportul de masă, atât prin promovare, cât și prin participare activă. În fiecare an am avut membri ai echipei Telekom Sport participanți la Maratonul Internațional Brașov și nu numai. Și anul acesta vom alerga alături de brașoveni și de ceilalți participanți în cel mai panoramic maraton al României.” – Vlad Enăchescu, General Manager Telekom Sport

Totodată, din acest an, Crosul Universității Transilvania intră, în premieră, sub umbrela Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport și va alinia la start peste 500 de studenți pasionați de mișcare.

Nu în ultimul rând, în premieră, clubul sportiv Corona va alinia la start 500 de sportivi legitimați.

Organizatorii au pregătit două zile de spectacol, 19 și 20 mai, în care participanții și publicul se vor bucura din plin de atmosfera și surprizele unui eveniment de anvergură, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for internațional din domeniu.

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, dar și de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice din România.

La toate cursele, primii clasați la masculin, feminin și în funcție de categoriile de vârstă vor fi premiați financiar, dar și cu diplome, cupe, produse și servicii sportive, iar toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială.

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.