Eliud Kipchoge - Maratonul de la Berlin

Eliud Kipchoge a câștigat ediția din 2018 a Maratonului de la Berlin stabilind și un nou record mondial la maraton.

Kipchoge a alergat distanța în 2:01,39, timpul său fiind mai bun cu 1 minut și 18 secunde față de recordul anterior, stabilit de Dennis Kimetto în 2014.

Eliud Kipchoge și-a arătat intențiile încă de pe primii 100 de metri când s-a instalat la conducerea cursei și nu a mai cedat această poziție până la final. Ritmul său a fost mult prea rapid pentru competitorii săi, dar și pentru pacerii care s-au retras la kilometru 27.

La jumătatea distanței, Kipchoge avea un timp de 1:01,06 și a reușit să păstreze acest ritm incredibil până la final reușind un rezultat absolut fabulos.

“Am fost pregătit să alerg în ritmul pe care mi l-am propus așa că nu m-am mirat că sunt singur de la un moment dat. M-am atrenat foarte bine pentru această cursă și am avut încredere totală în programul antrenorului meu. Sunt atât de fericit că am reușit în sfârșit să bat recordul mondial. Nu am încetat niciodată să cred în mine și acum se vede rezultatul”, a spus Kipchoge, după ce a trecut linia de sosire.

Eliud Kipchoge a câștigat până acum 11 din cele 12 maratoane la care a participat, inclusiv medalia de aur de la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro.

Citește și: 8 sfaturi pentru a alerga mai bine pe coborâre

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

fifteen + twenty =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.