2:00:25

Eliud Kipchoge a avut un ritm incredibil pe circuitul de la Monza în încercarea de a coborî sub două ore pe distanța unui maraton în cadrul proiectului Nike Breaking2.

Timpul final după parcurgerea distanței a fost de 2:00:25!

Cei trei atleți selectați pentru acest proiect, Eliud Kipchoge (Kenya), Zersenay Tadese (Eritrea), Lelisa Desisa (Etiopia), au luat startul sâmbătă dimineata, la ora 06:45 ora României, pe circuitul de la Monza împreună cu 6 paceri. În total au fost 30 de atleți care au încercat să ajute la stabilirea unui timp de sub 2 ore pe distanța unui maraton.

O buclă pe circuitul de la Monza a avut 2,4 km și chiar dacă traseul a fost omologat de IAAF, respectând toate cerințele pentru stabilirea unui record, timpul de 2:00:25 nu va conta însă ca record mondial oficial pe distanța unui maraton. Și asta pentru că Nike a folosit o serie de elemente de care nu ai parte într-o cursă oficială, cum a fost de exemplu strategia folosirii pacer-ilor.

Acesta rămâne 2:02:57 stabilit de kenyanul Dennis Kimetto la Maratonul de la Berlin în 2014.

Lelisa Desisa a ieșit din lupta pentru un timp de sub două ore după aproximativ 16 kilometri, el având și două luni în care nu s-a putut antrena la capacitate maximă din cauza unor probleme medicale, așa cum a declarat după cursă. Timpul final pentru el a fost de 2:14:10!

Zersenay Tadese a pierdut ritmul undeva la jumătatea cursei și a trecut linia de sosire în 2:06:51, o îmbunătățire majoră a recordului său personal de 2:10:41.

Eliud Kipchoge a fost în grafic până aproape de kilometrul 30, după care a încercat să mențină un ritm cât mai apropiat de cel stabilit pentru a coborî sub două ore pe distanța unui maraton. Kipchoge a sprintat pe final și a trecut linia de sosire cu 26 de secunde peste timpul de 1:59:59.

Mai multe detalii despre proiectul Breaking2 puteți citi și în noul număr al revistei RUNNING MAG care va fi disponibil în curând pe piață

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + twelve =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.