Alex Corneschi

Alex Corneschi este unul dintre cei doi căpitani adidas Runners România. Așa că am ieșit cu el la alergare și am vorbit despre comunitate, alergare și planuri de viitor. 

Ce înseamnă pentru tine să fii unul dintre căpitanii adidas Runners?

Sunt mândru să fiu căpitan al comunității adidas Runners. Este un proiect global, cu comunități imense în cele mai mari orașe ale lumii. Eu și Anca Bucur formăm echipa perfectă și reușim să oferim alergătorilor, indiferent de nivelul lor de pregătire, o experiență sportivă plăcută.

Cum ai descrie comunitatea adidas Runners?

adidas Runners îmi este ca o familie, oameni cu aceeași pasiune – alergarea. Am început acum doi ani cu pași mici și am reușit să creăm o comunitate imensă de oameni veseli și dornici de a duce un stil de viață sănătos, de a face mișcare.

De ce să alergăm alături de comunitatea adidas Runners?

Comunitatea adidas Runners este locul în care cei care nu au avut contact cu sportul pot face primii pași în povestea lor de succes. Noi nu antrenăm oameni în special pentru performanță sau pentru anumite concursuri, ci ne bucurăm de mișcare și creștem ușor în echipă.

Care a fost cel mai interesant proiect al tău, în calitate de căpitan adidas Runners?

De departe, participarea mea din primăvara acestui an în proiectul The Speed Project, desfășurat în SUA, unde am alergat alături de cinci alergători adidas Runners din întreaga lume, 550 km.

Am luat startul din Santa Monica(Los Angeles) și am terminat cursa în Las Vegas, dupa 34 :14,.45 . Am avut parte de o echipă specializată, a fost o pregătire logistică foarte bine pusă la punct și, prin urmare, am reușit alături de echipa adidas Runners să doborâm recordul cursei cu mai bine de o oră.

Ce rol joacă alergarea în viața ta?

Alergarea este un stil de viață pentru mine, alerg de pe băncile școlii. Alergarea m-a format, datorită ei m-am disciplinat și am stat departe de vicii. Acum sunt sportiv de performanță, iar alergarea a devenit chiar un job pentru mine.

Poți să ne recomanzi câteva locuri de alergare din București?

Vă aștept cu mare drag alături de noi, în parcul Herăstrău, în fiecare zi de joi, de la ora 19:00. Parcurile din București sunt locurile perfecte pentru alergări, mare parte dintre antrenamentele mele au loc în parcul Herăstrău, ajung și pe pista Stadionului „Iolanda Balaș”, dar și în pădurile din jurul Bucureștiului (Băneasa și Snagov).

Care sunt pantofii de alergare preferați?

Aici imi este greu să aleg, nu pot spune că am o pereche preferată. În funcție de distanță sau de tipul antrenamentului, folosesc următoarele modele:

alergări lungi, ușoare: adidas UltraBoost 19; antrenamente medii de tempo: adidas adizero adios; curse scurte până în 10 km: adidas adizero TakumiSen;

curse semimaraton: adidas adizero adios; curse maraton: adidas adizero Boston.

Care sunt greșelile pe care ar trebui să le evite alergătorii începători?

Mulți alergători caută pe internet filmulețe sau articole de tipul „cum să alerg…”,

Este o greșeală, deoarece suntem diferiți și avem nevoie de sfaturi și ponturi diferite, tehnica de alergare este diferită de la alergător la alergător.

Consultarea unui antrenor cu experiență (acreditat) și a unui medic specialist este primul pas pe care orice alergător amator ar trebui să-l facă, atunci când vrea să înceapă să alerge.

Care sunt cele mai importante realizări din 2019?

Anul 2019 a fost foarte încărcat pentru mine, am început anul cu participarea în The Speed Project, am reușit să cobor sub bariera de 30 de minute pe distanța de 10 km (șosea și pistă), am reușit un timp de 2:18.12 la Maratonul Berlin, unde au fost peste 46.000 de alergători doar la proba de maraton. Am devenit campion balcanic pe distanța de 5.000 m și sunt vicecampion național pe distanța de 10.000 m.

Și ce proiecte ai pentru 2020?

2020 va fi un an greu pentru mine, am început pregătirea pentru proba de maraton, cu gândul de îndeplinire a baremului olimpic. Focusul va fi pe această probă și sper ca în primăvară să fac un cantonament de pregătire cu sportivi de elită din Europa.

Baremul este foarte dur, dar îmi doresc să decurgă perfect pregătirea și să fiu prezent la Jocurile Olimpice de la Tokio.

Cât privește comunitatea adidas Runners Bucharest, îmi doresc ca oamenii să înțeleagă importanța sportului și a mișcării în viața lor și să-și facă timp pentru ei, pentru puțină mișcare în aer liber alături de noi, dacă nu la alergare… la o sesiune de yoga, stretching sau workout, pentru că adidas Runners nu înseamnă doar alergare.

Despre Alex Corneschi

Vârstă: 28 de ani

Palmares:
1500 M          3:51.66
3000 M          8:33.32
5000 M         14:25.26
10.000 M      29:56.49
10 KM           29:59
20 KM          1:01.24
Semimaraton 1:05.21
Maraton         2:18.12

Facebook:Alex Corneschi
Instagram: corneschialexandru
Site: corneschialexandru.ro (în lucru)

Foto: Marooni

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

3 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.