SemiMaraton Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv filantropic la nivel național, a deschis înscrierile pentru alergători și susținători!

Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța 21 de cauze propuse de comunitatea sibiană.

Organizat de Fundația Comunitară Sibiu, în cele patru ediții de existență ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 79 de proiecte și au strâns un total de 450.000 de lei. Aș mai alerga de câte ori trebuie 5 km că să simt din nou emoția când am văzut poza cu incubatorul în secția celor mici. Atunci am conștientizat că un proiect bun mișcă lumea.”Gabriela Hila, asociația Mâini Unite.

CITEȘTE ȘI: Cinci sfaturi de urmat ca să îți îmbunătățești cel mai bun timp

Semimaraton Sibiu

Renovarea și achiziționarea de aparatură modernă pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sibiu este doar unul dintre proiectele pentru care sibienii își unesc forțele an de an.

Alături de acesta, comunitatea a finanțat prin SemiMaraton Sibiu construirea unui adăpost județean pentru animalele fără stăpân, unui panou de cățărat cu acces public, renovarea unor locuri de joacă din cartierele și grădinițele locale, a readus la viață trenul cu aburi de pe Valea Hârtibaciului, a reușit introducerea de cursuri gratuite de arhitectură pentru copii în șase școli din Sibiu și multe altele.

Schimbarea în bine a orașului pornește de la fiecare persoană implicată, de la fiecare sibian preocupat de comunitatea în care trăiește.

CITEȘTE ȘI: Unde alergăm: Wings for Life World Run 2016

Startul SemiMaratonului se dă chiar în centrul istoric al capitalei culturale din 2007. Alergătorii iau la picior străzile înguste ale Sibiului, aleargă între zidurile medievale ale cetății transilvănene, în parcul natural Pădurea Dumbrava și în al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”.

Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu: „În ultima sâmbătă din mai, centrul Sibiului prinde viață și devine un adevărat centru al comunității, odată cu sutele de sibieni care aleargă pe străzile vechiului oraș. La a cincea ediție de SemiMaraton Sibiu, așteptăm peste 1500 de participanți care își vor depăși limitele, alergând pentru proiectele care transformă în bine comunitățile din jurul lor. Dincolo de cultură și sport, mobilizarea masivă pentru acest eveniment ne dezvăluie o veritabilă capitală a implicării. ”

Cursele se adresează tuturor categoriilor de vârstă și oricărei persoane. Limita de vârstă este de 4 ani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani în 2013 la 64 de ani în 2015.

Semimaraton Sibiu

Înscrierile se fac pe site-ul oficial al competiției www.maratonsibiu.ro.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Ediția de primăvară Băneasa Trail Run se va desfășura pe 24 aprilie
Cinci evenimente de alergare, programate în 2016, în cadrul platformei RUNFEST
Mai e o lună până la cursele Uniqa de 10 km și „Family Run”
S-au deschis înscrierile pentru Edelweiss Night Run
Constantina Diță organizează Bucharest International 10K pe 17 aprilie
Schimbare de dată pentru MIACN
Kick Off Events aduce B2RUN în România
Toma Coconea aleargă la S-KARP UrbanTrail Sinaia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.