Semimaraton Sibiu 2016

2500 de alergători s-au aliniat la linia de start sâmbătă, 28 mai, în Piața Mare din Sibiu, care a devenit aproape neîncăpătoare, la cea de-a cincea ediție a Semimaraton Sibiu.

Alături de ei, peste 1000 de susținători au încurajat alergătorii. Printr-o mobilizare exemplară a comunității Semimaraton, peste 340.000 de lei s-au strâns pentru cele 21 de proiecte sociale, depășind obiectivul general de strângere de fonduri propus de organizațiile ne-guvernamentale. Susținerile continuă până la 01 iulie 2016.

Semimaraton Sibiu este un eveniment al întregii comunității iar acest lucru s-a simțit în atmosfera de sâmbătă, la linia de start.

Încă de la ora 08.30 dimineața, odată cu exercițiile de încălzire a alergătorilor, Piața Mare din Sibiu s-a umplut de energie și entuziasm.

Datorită numărului mare de participanți ai acestei ediții, startul s-a dat diferențiat: la ora 09.00 au plecat cei 850 de alergători pentru cursa de semimaraton și ștafete (21 km). Un sfert de oră mai târziu, au plecat cei 1200 de alergători la cea mai populară cursă a evenimentului – crosul de 5km.

La amiază, juniori cu vârste între 4 și 12 ani s-au aliniat la start pentru cursele copiilor, în aplauzele și încurajările părinților. Peste 1000 de persoane au venit în Piața Mare pentru a susține evenimentul și alergătorii preferați.

Traseul a urmărit străduțele înguste ale centrului istoric din Sibiu, apoi a continuat prin parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal “ASTRA”, al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

Alergătorii au avut parte de momente muzicale neașteptate: grupuri de saxofonisții și muzicieni i-au întâmpinat din loc în loc cu muzică live iar sute de voluntari mobilizați de-a lungul traseului i-au încurajat continuu.

“Felicitări, dragi organizatori! Munca și pasiunea voastră au adus în comunitatea sibiană cel mai reușit eveniment sportiv, care devine un eveniment de sport de masă. Anul acesta punctele de refresh muzical au fost geniale!” – Stoian Adela Ana, alergător.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, aproximativ 300 de voluntari au făcut parte din echipa extinsă de organizare și peste 20 de companii locale s-au implicat activ, atât prin încurajarea angajaților lor să se înscrie în număr cât mai mare la eveniment, cât și prin amenajarea unui stand de energizare în Piața Mare pentru participanți.

CITEȘTE ȘI: A apărut numărul 2 al revistei RUNNING MAG

Cele 21 de organizații neguvernamentale pentru a căror proiecte s-a alergat, și-au încurajat constant alergătorii prin pancarte motivaționale, diplome speciale și fotografii la fața locului. Evenimentul s-a bucurat de susținere și din partea Primăriei Sibiu și a autorităților locale.

Reușita acestei ediții aduce o provocare nouă pentru evenimentului de anul viitor: Semimaratonul se va transforma în Maraton Sibiu.

“Am avut o a cincea ediție a Semimaratonu Sibiu mult peste așteptări, cu aproximativ 1.200 de alergători în plus față de anul trecut, ceea ce pentru noi a însemnat practic să organizăm două evenimente în unul singur. A fost destul de greu, dar a fost frumos în același timp. Am reușit să aducem oameni din toată țara la SemiMaraton, pe lângă faptul că întreaga comunitate sibiană se mobilizează să alerge pentru cauzele favorite. Dacă Sibiul a reușit să strângă 2.500 de alergători pentru un SemiMaraton, cu siguranță merită să intre în rândul orașelor celor care au o competiție de Maraton.” – Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu. 

Participanții de la Semimaraton 2016 au venit din toate colțurile țării, și chiar de dincolo de granițe.

Alergători din Olanda, Germania și China au luat parte la competiția sportivă de la Sibiu.

Câștigătorul marelui premiu de Semimaraton, Liviu Croitoru, cu un timp de 1h 17 min pentru cursa de 21 de km, vine din Republica Moldova și a declarat că e un energic susținător al curselor sportive filantropice de pretutindeni și a încurajat cât mai multă lume să participe la astfel de evenimente.

Semimaraton Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv de strângere de fonduri din România. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de partenerii Visma Software România, Takata și Prolanguage și este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

CITEȘTE ȘI: DJ OLiX ți-a pregătit mixul pentru primele tale alergări

Lista câștigătorilor Semimaraton Sibiu 2016

Semimaraton Takata (21 km)
Locul 1 (M): Liviu Croitoru – 1h 17’
Locul 2 (M): Ioan Nistor Stir
Locul 3 (M): Constantin Folescu

Locul 1 (F): Maria Magdalena Veliscu – 1h 29’
Locul 2 (F): Lăcrămioara – Angela Teodorescu
Locul 3 (F): Ionela Balasei

Cros Visma (5 km)
Locul 1 (M): Daniel Petru Scrob – 16’ 33’’
Locul 2 (M): Cătălin Bertescu
Locul 3 (M): Daniel Buliga

Locul 1 (F): Tabita Teușan – 18’ 36’’
Locul 2 (F): Luminița Maria Rus
Locul 3 (F): Irina Chersan

Ștafetă (2x10km)

Locul 1: Sucevenii – 1h 20’
Locul 2: Run For Fun
Locul 3: Aft 1

Ștafetă (4x5km)

Locul 1: Luceafărul Jidvei – 1h 28’
Locul 2: Arbitrii Sibiu
Locul 3: Marquardt

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria EDITORIAL:
Măi, alergătorule, ești enervant rău…
Avem competiția în sânge!
De ce alerg?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.