Cristian Gheorghe

Cristian Gheorghe, student la două facultăți în România, respectiv Drept și Agronomie, va alerga, în luna octombrie, aproximativ 1.000 km în Portugalia cu scopul de a strânge fonduri pentru sprijinirea asociațiilor P.A.V.E.L., Agent Green și ARPS (Alianța Română de Prevenție a Suicidului).

 În vârstă de 23 ani, vâlceanul Cristian Gheorghe și-a propus să adauge încă o experință sportivă în propriul palmares, traversând Portugalia din Cape Saint Vincent până la Santiago de Compostela în pas alergător.

Traseul de 991 km va fi parcurs începând din 20 septembrie, Cristian aproximând că va ajunge la destinație în aproximativ o lună.

CITEȘTE ȘI: 9 sfaturi de care să ții cont când alergi la temperaturi ridicate

Pentru acest proiect, tânărul spune cu umor s-a pregătit treptat încă din copilărie, când alerga pe ulițele satului în care locuia bunica sa.

În plus, traseul din Portugalia este cea de-a patra rută parcursă de Cristian anul acesta după un semimaraton și un maraton montan în România, dar și un maraton pe asfalt și un ultramaraton desfășurate în Alaska.

„În 2015 am parcurs Camino de Santiago (în Spania) și am aflat că există un traseu asemanator și în Portugalia. Întrucât am rămas profund impresionat de prima experiență, vreau să retrăiesc bucuria de anul trecut și să explorez locuri noi. Oamenii din Spania și Portugalia sunt foarte deschiși, blânzi, prietenoși, relaxați. În plus, am nevoie de soare după o vară petrecută în Alaska.” – Cristian Gheorghe

CITEȘTE ȘI: Cum a fost: Gabriel Mitrache, alergător amator, face un raport de cursă după TriChallenge Mamaia

3.000 euro pentru 3 cauze nobile

Cristian Gheorghe și-a propus să profite de această aventură pentru a strânge 3.000 euro, sumă necesară pentru susținerea a trei asociații nonguvernamentale – Asociația P.A.V.E.L, Agent Green și Alianța Română de Prevenție a Suicidului.

În acest sens, susținătorii lui Cristian sunt îndemnați să sprijine și ei aceste cauze prin donații ce pot fi efectuate online.

„Am învățat că nu este nimic greșit în a cere ajutorul și că împreună chiar suntem mai puternici. Îmi doresc ca prin acest proiect să ajut fiecare dintre cele asociații cu cel puțin 1.000 euro. Dau la schimb fotografii, video și cuvinte alese, născute pe drum, împletite cu umor și voie bună. O să le servesc pe blog și pe pagina de Facebook, asezonate cu rugămintea de a dona.” – Cristian Gheorghe

Aventura lui Cristian va putea fi urmărită pas cu pas pe blogul său, dar și pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Trail running: echipamentul potrivit pentru începători

Originar din Rm.Vâlcea, Cristian și-a descoperit pasiunea pentru sport încă de mic, datorită tatălui său care l-a îndemnat către fotbal, karate și înot. Mai târziu, a practicat Brazilian Jiu Jitsu, sală, iar de 2 ani aleargă în mod regulat.

Printre cele mai mari reușite personale, Cristian enumeră ascensiunea pe vârful Mont Blanc, parcurgerea drumului El Camino de Santiago (peste 800 km), a Semimaratonului Internațional București, Maratonului montan Măcin, dar și a ultramaratonului The Nifty Fifty – Alaska.

Pentru finalul acestui an, Cristian plănuiește să alerge Coasta de Azur și să includă în această aventură și Marathon des Alpes-Maritimes Nice-Cannes. În plus, pentru 2017 și-a propus demararea unui proiect de ciclism în România.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria EROUL NOSTRU:
George Baltă este la Wings for Life World Run Viena
Oare chiar se poate scădea sub 9 secunde?
Alex Filip, „alergătorul” nostru de teste, este pregătit pentru un sezon complex
24 de ore cu Radu Milea
Alessandro Zanardi a câştigat Maratonul de la Roma şi, cu ajutorul handcycle, a stabilit un nou record al traseului
Eroul nostru: Alessandro Zanardi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.