Organizatorii au deschis înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2017. Sportivi profesionişti sau amatori, din România sau din străinătate, se pot înscrie la ediţia a IV-a a evenimentului internațional, care va avea loc în data de 26 martie 2017, pe plaja din staţiunea Mamaia.

Participanţii pot opta pentru una din următoarele curse: maraton individual pe distanța de 42 km, semimaraton individual 21 km și cursa individuală de 10 km.

Totodată, părinţii au posibilitate de a alerga alături de copii lor, pe o distanţă de 1 km, în cadrul ineditei curse “Family Run”, eveniment care are ca scop promovarea sportului în familie şi lupta împotriva obezităţii infantile, fenomen care ne plasează pe locul 2 în Europa.

La primele trei ediţii, Maratonul Nisipului a adunat la start peste 1.600 de iubitori ai sportului din România şi din alte peste 15 ţări, iar la ediţia din 2017 organizatorii se aşteaptă la un numar de peste 1000 de participanti.

“Acum mai bine de 3 ani, când am organizat prima ediţie a Maratonului Nisipului, nu speram că această inedită competiţie sportivă va ajunge, într-un timp atât de scurt, un adevărat fenomen printre sportivii internaţionali.

Datorită succesului de care s-a bucurat evenimentul din staţiunea Mamaia şi datorită cererilor foarte mari care vin mai ales din afara ţării, am decis să începem înscrierile cu cinci luni înainte, pentru ca sportivii să îşi poată pregăti din timp agenda competiţională.

Este o bucurie pentru noi toţi că am reuşit să transformăm staţiunea Mamaia într-un punct de atracţie pe harta maratoanelor lumii. La ediţia 2017, mai avem o luptă foarte importantă de dus.

Este vorba de nivelul ridicat al obezităţii infantile, România fiind pe locul secund în Europa. Acesta este şi motivul pentru care îi invităm pe toţi părinţii, împreună cu copiii lor, să se înscrie la Cursa “Family Run”, pentru a promova alergarea ca sport de masa, pentru a descoperi bucuria şi beneficiile mişcării în aer liber şi, nu în ultimul rând, pentru a combate acest îngrijorător fenomen.” Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Unde alergăm: Christmas TriChallenge (Complex Olimpic Sydney 2000, Izvorani)
S-au deschis înscrierile pentru Transylvania 100
Unde alergăm: Fuga pe uliță (parcul Herăstrău, București)
A șaptea ediție a evenimentului Băneasa Trail Run va avea startul pe 11 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.