Cursa Family Run din cadrul Maratonului Nisipului 2017 a fost nu doar un prilej de a alerga împreună cu toţi membrii familiei, ci şi de a contribui la proiectul de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți de la spitalul județean Constanța.

Organizatorii competiţiei, Asociaţia Sportivă Sanasport, au decis ca toată suma strânsă în urma înscrierilor la cursa Family Run de 1 kilometru să fie donată proiectului social inițiat de Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone Romȃnia și Asociația Inima Copiilor – aceasta fiind a doua ediție în care Asociaţia Sportivă Sanasport susține proiectul dedicat nou-născuților cu probleme grave, internați la Constanța.

Alina Vasea, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi, a reamintit participanţilor la cursă motivele naşterii acestui proiect: „Mortalitatea infantilă a atins cote alarmante în județul Constanța. Avem aici o rată de mortalitate infantilă de trei ori mai mare față de media europeană și cea mai ridicată din România. Ne-am propus să demarăm un proiect care să mărească șansele de supraviețuire ale copiilor internați anual în secția de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Constanța și care să transforme spitalul din orașul nostru într-un centru de referință pentru România în îngrijirea și salvarea bebelușilor”.

În fiecare an, aproximativ 1.000 de copii nou-născuţi au nevoie de asistenţă medicală specializată în judeţul Constanța, însă secţia dedicată este improprie şi insuficientă, cu echipamente depăşite fizic şi moral.

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Asociația Inima Copiilor construiește o structură modernă și eficientă, adaptată numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical.

După finalizarea lucrărilor de renovare, Fundația Vodafone România va dota secția de neonatologie cu un sistem de telemedicină, care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România sau din străinătate. Bugetul proiectului se ridică la 1.300.000 euro.

Parte a implicării în acest proiect, Fundaţia Vodafone România va dubla toate sumele obţinute din donaţii sau proiecte ca cel organizat la Maratonul Nisipului – unde s-au strâns 8.000 de lei în urma înscrierilor familiilor alergătoare.

Cei care doresc să doneze pentru această cauză o pot face şi într-un mod rapid, prin sms, trimiţând un mesaj la numărul special 8845, fiecare mesaj reprezentând o donaţie de 2 euro.

Mai multe detalii privind proiectul pot fi aflate pe www.nounascuticonstanta.ro.

Credit foto: Marooni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.